4 ձվի դեղնուցը 0.5 թեյի բաժակ շաքարավազի հետ լավ հարել, ավելացնել 50 գրամ կարագ, 1 բանկա թթվասեր, 1 թեյի գդալ սոդա, ամբողջ զանգվածը լավ խառնելուց հետո ավելացնել 1 թ/բ ալյուր և 4-5 ճ/գ կակաո: Թխել ոչ շատ խոր ամանով, որի հատակին յուղաթուղթ դնել, վրան և ամանի կողքերին յուղ քսել, խմորը լցնել և մեղմ կրակով թխել ջեռոցում:
ԿՐԵՄ. 4 ձվի սպիտակուցը 1 թ/բ շաքարավազի հետ դարձնել բեզե, քսել թխված տորթի երեսին (սառչելուց հետո) և 2 րոպե դնել տաք ջեռոցի մեջ: Հանելուց հետո կարելի է վրան գլազուր լցնել:
|