Հյուսովի թխվածք - Քաղցրավենիք - Պրակտիկ խոհանոց - Տեղեկատվություն - Օրը կգա, բարին՝ հետը
Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Պրակտիկ խոհանոց » Քաղցրավենիք

Հյուսովի թխվածք
600 գրամ ալ­յուր, 200 գրամ հա­լած յուղ
1 թե­յի բա­ժակ շա­քա­րա­վազ, 200 գրամ թթ­վա­սեր
4 ձու, 1 թե­յի գդալ սո­դա (ոչ շատ լի­քը), մի պտ­ղունց աղ

Ալ­յու­րը լց­նել էմա­լա­պատ թա­սի մեջ, մեջ­տե­ղում փոս անել, մե­ջը լց­նել յու­ղը, թթ­վա­սե­րը, շա­քա­րա­վա­զի հետ լավ հա­րած ձուն (գոգ­լի), աղ, քիչ ջրում լու­ծած սո­դան: Հուն­ցել պինդ խմոր (եթե այն թույլ ստաց­վի, ալ­յուր ավե­լաց­նել, դա կախ­ված է ձվի մե­ծու­թյու­նից): Պատ­րաս­տի խմո­րը 20-30 րո­պե թող­նել սե­ղա­նին, երե­սը սր­բի­չով ծած­կել: Այ­նու­հետև խմո­րը բա­րակ բա­ցել, նեղ շեր­տե­րով կտ­րել և 3-ա­կան շերտ վերց­նել ու հյու­սել: Վեր­ջաց­նե­լուց հե­տո թի­թե­ղին յուղ քսել, տե­ղադ­րել խմո­րը և թխել մեղմ կրա­կով: Թխ­վե­լուց հե­տո վրան շա­քա­րի փոշ­ի ցա­նել: Խմո­րը հյու­սե­լուց հե­տո թխ­ված­քի կտոր­նե­րի մե­ծու­թյու­նը որոշ­ել ցան­կու­թյամբ: 

Կա­րե­լի է նաև փոքր կտոր­նե­րով կտր­տել՝ 5-7 սմ եր­կա­րու­թյամբ:


Կատեգորիա: Քաղցրավենիք | Ավելացրեց: armenlur (10.03.2013)
Դիտումներ: 1454 | Տեգեր: Պրակտիկ խոհանոց | - Վարկանիշ -: 1.5/2