Ապուր հաճարով - Ապուրներ - Պրակտիկ խոհանոց - Տեղեկատվություն - Օրը կգա, բարին՝ հետը
Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Պրակտիկ խոհանոց » Ապուրներ

Ապուր հաճարով
ԱՊՈՒՐ­ՆԵՐ

Տղա­մար­դիկ շատ են սի­րում
Ջրիկ ճաշ­եր՝ ապուր, սպաս,
Եվ ու­տում են ինչ էլ որ տաս,
Մի­այն լի­նի հա­մեղ, տես­քով,
Կա­նա­չի­ով, թարմ պղ­պե­ղով,
Մե­ջը լի­նի նաև լո­լիկ,
Բրինձ, հա­ճար, կամ վեր­միշ­ել,
Կամ էլ մի քիչ ոս­պի հա­տիկ,
Մի­այն թե ճաշ, թե­կուզ «վռիկ»:

Ապուր անհ­րա­ժեշտ է պատ­րաս­տել ամեն օր՝ որ­պես առա­ջին ճաշ­ա­տե­սակ, քան­զի մար­դու օր­գա­նիզ­մը միշտ պա­հանջ է զգում ջրա­լի ճաշ­ի։ Ապուր կա­րե­լի է պատ­րաս­տել և՛ մսով, և՛ առանց մսի՝ զա­նա­զան ձա­վա­րե­ղե­նով, մա­կա­րո­նով, վեր­միշ­ե­լով, չոր լո­բի­ով, ոս­պով, նաև հա­ճա­րով։

Ապուր հա­ճա­րով 

Մի­սը նա­խա­պես խաշ­ել։ Խոր ամա­նում տա­պա­կել 1-2 գլուխ սոխ, ավե­լաց­նել լո­լիկ կամ տո­մա­տի մա­ծուկ, տնա­յին պայ­ման­նե­րում պատ­րաս­տած լե­չո։ 5 րո­պե եռա­լուց հե­տո ավե­լաց­նել մսի ար­գա­նակ (եթե այն չկա, եռաց­րած ջուր), լվա­ցած 0.5 թե­յի բա­ժակ հա­ճար։ Թող­նել 20-25 րո­պե եփ­վի, որից հե­տո­ ա­վե­լաց­նել 1-2 հատ կար­տոֆիլ, կա­նաչ պղ­պեղ, կտր­տած կա­նա­չի և թող­նել մինչև պատ­րաստ լի­նե­լը։
Կատեգորիա: Ապուրներ | Ավելացրեց: armenlur (26.01.2013)
Դիտումներ: 1755 | Տեգեր: Ապուր հաճարով, մով ճաշ | - Վարկանիշ -: 0.0/0