1 հատ խոշ­որ ճար­պոտ հավ, 2 թե­յի բա­ժակ չա­ղա­ցած ձա­վար, 12 թե­յի բա­ժակ ար­գա­նակ, յուղ կամ կա­րագ, աղ

          Հա­մով-հո­տով հա­րի­սա, 
          Շի­լա­նե­րի զարդն է սա,
          Հավն է, ափ­սոս, շատ եփ­վում,
          Որ լուռ մնա իր տե­ղում,
          Չկչկ­չա կաթ­սա­յում:

Ճար­պոտ հա­վը լվա­նա­լուց հե­տո առատ ջրով լավ եփել, թող­նել մի քիչ սառ­չի, այ­նու­հետև ոս­կոր­նե­րը հե­ռաց­նել, մի­սը ման­րաց­նել, լց­նել կաթ­սա­յի մեջ, ավե­լաց­նել ար­գա­նա­կը, ձա­վա­րը և թույլ կրա­կով եփել 4-5 ժամ՝ առանց խառ­նե­լու: Երբ հա­րի­սա­յի երե­սին քիչ հե­ղուկ մնա, իսկ ձա­վարն ար­դեն եփ­ված լի­նի, գդա­լով այն­քան խառ­նել, տրո­րել, մինչև դառ­նա մի­ա­սեռ զանգ­ված:
Ար­գա­նա­կը լց­նել 1:6 հա­րա­բե­րու­թյամբ (1 բա­ժակ ձա­վա­րի հա­մար 6 բա­ժակ ար­գա­նակ, եթե քիչ լի­նի վեր­ջինս, ավե­լաց­նել տաք ջուր):

Մա­տու­ցել տաք վի­ճա­կում՝ յու­ղով կամ կա­րա­գով։