Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Պրակտիկ խոհանոց » Կերակրատեսակներ

Դդմիկ
ԴԴ­ՄԻ­ԿՈՎ, ՁՎՈՎ ՆԱ­ԽՈՒ­ՏԵՍՏ (ֆուն­գա­տո)

0,5 կգ հա­սած լո­լի­կը կեղևից մաք­րել, մանր կտ­րա­տել: 0,5 կգ դդ­մի­կի կեղևը հե­ռաց­նել, կտր­տել օղա­կաձև: Մի­ջին չա­փի 2 գլուխ սո­խը նույն­պես կտր­տել և դդ­մի­կի հետ բու­սա­կան յու­ղով տա­պա­կել, ավե­լաց­նել լո­լի­կը, աղ ու պղ­պեղ: Շո­գե­խաշ­ել մինչև ջրա­յին մա­սի ներծծ­վե­լը, որից հե­տո ավե­լաց­նել լավ հա­րած 5 ձու և թույլ կրա­կով եփել: 
Մա­տու­ցել և՛ տաք, և՛ սա­ռը վի­ճա­կում: 

ԴԴ­ՄԻԿ ՏԱ­ՊԱ­ԿԱԾ 
1 կգ դդ­մի­կը մաք­րել, ման­րաց­նել օղա­կաձև կամ եր­կայ­նա­կի և ձե­թով տա­պա­կել, ավե­լաց­նել սա­միթ: Ոչ շատ խոր կաթ­սա­յի մեջ լց­նել մի շերտ տա­պա­կած դդ­միկ, մի շերտ՝ սոխ, մինչև վեր­ջա­նա­լը: 3-4 ձու լավ հա­րել, լց­նել զանգ­վա­ծի վրա, կաթ­սան փա­կել կա­փա­րի­չով և 10 րո­պե դնել ջե­ռո­ցում: Կրա­կը պետք է թույլ լի­նի: 
Մա­տու­ցել տաք վի­ճա­կում, լայն սկու­տե­ղով՝ կող­քե­րը զար­դա­րե­լով լո­լի­կով ու վա­րուն­գով:

Կատեգորիա: Կերակրատեսակներ | Ավելացրեց: armenlur (26.01.2013)
Դիտումներ: 3904 | Տեգեր: ձու, խոհանոց, նախուտեստ, դդմիկ, տապակա | - Վարկանիշ -: 0.0/0