Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Պրակտիկ խոհանոց » Կերակրատեսակներ

Կանաչ լոբի
ԿԱՆԱՉ ԼՈԲԻ ՁՄԵՌՎԱ ՀԱՄԱՐ

Նա­խա­պես մաք­րած և լվա­ցած կա­նաչ լո­բին եր­կա­րու­թյամբ բա­ժա­նել եր­կու մա­սի (եթե լայն է՝ 3 մա­սի), լց­նել ապակ­յա բան­կա­յի մեջ՝ մի շերտ լո­բի, մի շերտ աղ, մինչև վեր­ջա­նա­լը, թող­նել մինչև հա­ջորդ օրը: Լո­բին ամ­բող­ջո­վին ծածկ­վում է ջրով: Վրան որևէ ծանր իր դնել և պա­հել սա­ռը տե­ղում մինչև ձմեռ: Ձմ­ռա­նը եփե­լուց առաջ դնել ջրի մեջ (աղը դուրս տա­լու հա­մար), հե­տո մի քա­նի ան­գամ լվա­նալ, լց­նել ջրի մեջ և հա­ջորդ օրը եփել: Այս ձևով պա­հած լո­բին անվ­տանգ է և ա­ռանձ­­նա­պես աշ­խա­տա­տար չէ: 
Տա­պա­կել յու­ղով ու ձվով և մա­տու­ցել տաք վի­ճա­կում:
Կատեգորիա: Կերակրատեսակներ | Ավելացրեց: armenlur (26.01.2013)
Դիտումներ: 3389 | Տեգեր: լոբի, խոհանոց | - Վարկանիշ -: 2.0/1