Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Պրակտիկ խոհանոց » Կերակրատեսակներ

Կարկանդակ
ԿԱՐ­ԿԱՆ­ԴԱԿ ՊԱՆ­ՐՈՎ 

«Լո­ռի» պա­նի­րը պա­տա­ռա­քա­ղով տրո­րել, ավե­լաց­նել 1 ձու, պղ­պեղ (ցան­կու­թյան դեպ­քում՝ սև և կար­միր):

Նա­խա­պես պատ­րաս­տած շեր­տա­վոր խմո­րը գրտ­նա­կով բա­ցել 5-7 մմ հաս­տու­թյամբ և 6-7 սմ լայ­նու­թյամբ, կտր­տել ուղ­ղանկ­յու­նաձև, վրան յուղ քսել, պան­րով մի­ջու­կից լց­նել վրան և փա­թա­թել ուղ­ղանկ­յան կամ եռանկ­յան տես­քով: Թի­թե­ղի վրա յուղ քսել, կար­կան­դակ­նե­րը տե­ղադ­րել 2-3 սմ հե­ռա­վո­րու­թյամբ և 15-20 րո­պե մեղմ կրա­կով թխել ջե­ռո­ցում մինչև վար­դա­գույն դառ­նա­լը: 

Տեսքն ավե­լի գե­ղե­ցիկ դարձ­նե­լու հա­մար կա­րե­լի է թխե­լուց առաջ կար­կան­դակ­նե­րի երե­սին ձու քսել:
Կատեգորիա: Կերակրատեսակներ | Ավելացրեց: armenlur (26.01.2013)
Դիտումներ: 1680 | Տեգեր: խոհանոց, պանիր, կարկանդակ | - Վարկանիշ -: 0.0/0