Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Պրակտիկ խոհանոց » Քաղցրավենիք

Կեքս
4 ձուն 2 թ/բ շաքարավազի հետ դարձնել գոգլի, ավելացնել 200 գր փափուկ կարագ, 200 գր թթվասեր` 0,5 թ/բ մածունի և 1 թ/գ սոդայի խառնուրդ, մի պտղունց աղ, վանիլին և այնքան ալյուր, որ ստացվի գդալից հազիվ պոկվող խմոր, ուստի անհրաժեշտ է ալյուրը մաս-մաս ավելացնել: Խմորը թողնել 5 րոպե հանգստանա: Ամանի հատակին, կողքերին յուղ քսել, մի քիչ ալյուր ցանել, խմորը լցնել և թխել ջեռոցում՝ միջին կրակով: 

Թխվելուց հետո վրան ցանել շաքարի փոշի:


Կատեգորիա: Քաղցրավենիք | Ավելացրեց: armenlur (08.03.2013)
Դիտումներ: 1801 | Տեգեր: Պրակտիկ խոհանոց | - Վարկանիշ -: 0.0/0