Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Պրակտիկ խոհանոց » Քաղցրավենիք

Ռումինական տորթ


Կես թե­յի բա­ժակ շա­քա­րա­վա­զը 300 գրամ կա­րա­գի հետ լավ հա­րել, ավե­լաց­նել 1 հատ թթ­վա­սեր, 1 ձու, մի թե­յի գդալ քա­ցա­խի հետ խառ­նած մի թե­յի գդալ սո­դա և այն­քան ալ­յուր, որ ստաց­վի փա­փուկ, ձեռ­քե­րին չկպ­չող խմոր (մո­տա­վո­րա­պես 4 թե­յի բա­ժակ ալ­յուր): Այն բա­ժա­նել 6 գն­դի, առան­ձին­-ա­ռան­ձին թխել ջո­ռո­ցում:

Թխ­վե­լուց հե­տո թող­նել սառ­չի: Շեր­տե­րը կրե­մով մի­աց­նել, իսկ մի շեր­տը ման­րաց­նել, տոր­թի երե­սին, կող­քե­րին կրեմ քսել և ման­րաց­րած փշուր­նե­րով զար­դա­րել:

ԿՐԵՄ. 1 լիտր կա­թը 2 թե­յի բա­ժակ շա­քա­րա­վա­զի հետ եռաց­նել այն­քան, մինչև մնա կես լիտր, ավե­լաց­նել 300 գրամ ծե­ծած ըն­կույզ:


Կատեգորիա: Քաղցրավենիք | Ավելացրեց: armenlur (10.03.2013)
Դիտումներ: 2154 | Տեգեր: Պրակտիկ խոհանոց, տորթեր | - Վարկանիշ -: 0.0/0