Տորթ «Սագա» - Քաղցրավենիք - Պրակտիկ խոհանոց - Տեղեկատվություն - Օրը կգա, բարին՝ հետը
Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Պրակտիկ խոհանոց » Քաղցրավենիք

Տորթ «Սագա»
2 ձուն մի թեյի բաժակ շաքարավազով դարձնել գոգլի, ավելացնել 1 թեյի գդալ սոդա, 2 ճ/գ մեղր, 100 գր կարագ, 2 բաժակ ալյուր: Ամբողջ խառնուրդը մեղմ կրակով մի քիչ տաքացնել, բաժանել 4 գնդի և առանձին-առանձին թխել:

ԿՐԵՄ. 1 ձուն հարել, ավելացնել 0,5 թ/բ շաքարավազ, 2 ճ/գ ալյուր, 3/4 թ/բ եռացրած-սառեցրած կաթ ու մեղմ կրակով եփել և սառչելուց հետո քիչ-քիչ ավելացնել նախապես հարած կարագի վրա` չընդհատելով հարելը (որպեսզի կրեմը չկտրվի), ավելացնել 1 հատ վանիլին և շերտերը միացնել դրանով: 

Երեսին բարակ շերտով կրեմ քսել և վրան ցանել խմորի փշրանքներից կամ ծեծած ընկույզ:


Կատեգորիա: Քաղցրավենիք | Ավելացրեց: armenlur (08.03.2013)
Դիտումներ: 690 | Տեգեր: Պրակտիկ խոհանոց, տորթեր | - Վարկանիշ -: 0.0/0