Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Պրակտիկ խոհանոց » Ճաշեր

Ճաշ աղացած մսով
ՃԱՇ ԱՂԱՑԱԾ ՄՍՈՎ

1 կգ տա­վա­րի փա­փուկ միս, 1 կգ կար­տո­ֆիլ, յուղ, 2-3 պճեղ սխ­տոր, 3 հատ խոշ­որ սոխ (2-ը առան­ձին տա­պա­կել), 4 հատ լո­լիկ, 2 հատ կա­նաչ պղ­պեղ, աղ, կա­նա­չի

Տավարի միսն աղալ, մսին ավե­լաց­նել ծեծած սխ­տոր և տա­պա­կել: Կար­տո­ֆի­լը մաք­րե­լուց հե­տո կտ­րա­տել լայն և ոչ շատ բա­րակ շեր­տե­րով, նույն­պես տա­պա­կել:
Կաթ­սա­յի մեջ տա­պա­կել սո­խը, ավե­լաց­նել լո­լիկ, 5 րո­պե հե­տո հեր­թա­կա­նու­թյամբ դա­սա­վո­րել կոտ­լե­տը, կար­տո­ֆի­լը մինչև վեր­ջա­նա­լը, երե­սին կա­նա­չի կտ­րա­տել, ավե­լաց­նել կա­նաչ պղ­պեղ, մի քիչ աղ և այն­քան ջուր,որ հաս­նի մինչև վե­րին շեր­տը (ջու­րը շատ պետք չէ լց­նել): 15-20 րո­պե եռաց­նել և մա­տու­ցել տաք վի­ճա­կում:

Սկու­տե­ղի մեջ կոտ­լետ­նե­րը և կար­տո­ֆի­լը դա­սա­վո­րել, իսկ կաթ­սա­յում մնա­ցած հյու­թը, որը մի քիչ պետք է թանձր լի­նի, մա­տու­ցել առան­ձին ամա­նով:
Կատեգորիա: Ճաշեր | Ավելացրեց: armenlur (26.01.2013)
Դիտումներ: 4190 | Տեգեր: աղածած միս, խոհանոց, մսով | - Վարկանիշ -: 5.0/1