1 կգ տավարի փափուկ միսը կտրտել բաժիններով, լավ լվանալ, թակիչով ծեծել, վրան աղ ու պղպեղ ցանել, երկու կողմից թաթախել լավ հարած ձվի մեջ, պատել աղացած պաքսիմատով և տապակել յուղով:
Մատուցել տաք վիճակում՝ տապակած կարտոֆիլի և յուղով պատրաստած կանաչ ոլոռի հետ:
ՌՈՄՇՏԵՔՍ ՀԱՅԿԱԿԱՆ
1 կգ փափուկ միս, 2 հատ սոխ, 2-3 հատ լոլիկ, 2-3 հատ կանաչ պղպեղ, 1 կգ կարտոֆիլ, աղ, յուղ, խառը կանաչի
Միսը կտրատել բաժիններով, թեթևակի ծեծել թակիչով, մի քիչ աղ ցանել և յուղով տապակել:
Առանձին կաթսայում սոխը տապակել, ավելացնել կտրտած լոլիկ, 5 րոպե եռացնել, որից հետո 1-2 թեյի բաժակ ջուր ավելացնել: Հենց սկսի եռալ, մեջը լցնել միսը, վրան շարել հորիզոնական ուղղությամբ երկու մասի բաժանած կարտոֆիլ, կանաչ պղպեղ, կտրտած խառը կանաչի:
Մատուցել տաք վիճակում: Սկուտեղի մեջտեղում շարել միսը, կողքերին՝ կարտոֆիլը, իսկ կաթսայում մնացած թանձրահյութը գդալով լցնել կարտոֆիլի վրա:
Ձմռանը նույնը կարելի է պատրաստել տնական լեչոյով, կարելի է նաև ծեծած մսի փոխարեն կոտլետ օգտագործել: