(ПОДЛИВКА)
Թանձրահյութ կարելի է պատրաստել տարվա բոլոր եղանակներին, ինչպես թարմ լոլիկով և ամեն տեսակ համեմունքներով, այնպես էլ ձմռանը՝ տնային պայմաններում պատրաստված լեչոյով կամ տոմատի մածուկով:
3-4 գլուխ սոխը տապակել, ավելացնել 3-4 հատ կանաչ պղպեղ, 5 րոպե տապակել, ավելացնել 5-6 հատ լոլիկ կամ 2-3 ճաշի գդալ ջրով նոսրացրած տոմատի մածուկ, աղ, համեմ կամ կարոս:Եթե կանաչ պղպեղը կծու չէ, ավելացնել սև կամ կարմիր պղպեղ:
Այն կարելի է օգտագործել խաշած մսի, կարտոֆիլի, ձկան և գրեթե բոլոր փլավների հետ:
Թանձրահյութ կարելի է պատրաստել նաև առանց սոխի:
Մատուցել տաք վիճակում:
Ինչպես պատրաստել մսեղենի հետ մատուցվող սոուս
1 ճաշի գդալ ալյուրը 1 ճաշի գդալ յուղի հետ բովել՝ մինչև բաց շագանակագույն դառնալը, այնուհետև ավելացնել 2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ, խառնել մինչև միասեռ դառնալը, որից հետո լցնել 2 թեյի բաժակ մսի արգանակ, թեթևակի տապակած սոխ և թույլ կրակով եփել 20-30 րոպե: Վերջում ավելացնել աղ, 2-3 ճաշի գդալ կարմիր գինի, լավ խառնել և ողջ զանգվածը մաղով քամել: