Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Պրակտիկ խոհանոց » Պահածոներ

Կարմիր պղպեղ
ԿԱՐ­ՄԻՐ ՊՂ­ՊԵՂ

5 կգ կար­միր պղ­պե­ղի հա­մար վերց­նել 0,5-1 շիշ արևածաղ­կի ձեթ, էմա­լա­պատ ամա­նով տա­քաց­նել, ավե­լաց­նել 0,5 լիտր քա­ցախ, 0,5 տուփ կե­րակ­րի աղ, 1 լիտր ջուր, 1 թե­յի բա­ժակ շա­քա­րա­վազ, մի քա­նի հատ դափ­նու տերև և եռաց­նել: Նա­խա­պես մաք­րած ու լվա­ցած պղ­պեղ­նե­րը մաս-­մաս 1-2 րո­պե խաշ­ել (պղ­պե­ղը լց­նե­լուց հե­տո հենց որ սկ­սի ջու­րը եռալ, ան­մի­ջա­պես հա­նել, որ­պես­զի պղ­պեղ­նե­րը չփափ­կեն): Այ­նու­հետև դա­սա­վո­րել բան­կա­յի մեջ՝ հա­ջոր­դա­բար ավե­լաց­նե­լով սխ­տոր, կա­րոս, չա­ղա­ցած սև և հո­տա­վետ պղ­պեղ: Վեր­ջում կաթ­սա­յի մեջ մնա­ցած հյու­թի երե­սից զգուշ­ու­թյամբ ձե­թը հա­վա­քել և լց­նել պղ­պեղ­նե­րի վրա: Բան­կա­նե­րը փա­կել կապ­րո­նե կա­փա­րի­չով և պա­հել սա­ռը տե­ղում կամ սառ­նա­րա­նում: 
Այս ձևով պա­հած պղ­պեղն անվ­տանգ է:

Կատեգորիա: Պահածոներ | Ավելացրեց: armenlur (26.01.2013)
Դիտումներ: 12795 | Տեգեր: կարմիր պղպեղ, խոհանոց, պահածոներ | - Վարկանիշ -: 3.4/5