Մի թաս մածուն, մի կորժիկ,
Պատրաստման եղանակը
2 բաժակ ալյուրը լցնել սեղանին, մեջտեղում փոս անել, լցնել 2/3 բաժակ թթվասեր՝ 0,5 թեյի գդալ սոդայի հետ խառնած, 1 ձու, 3 ճաշի գդալ շաքարավազ, մի պտղունց աղ, 100 գր. կարագ, հունցել, թողնել խմորը 10-15 րոպե հանգստանա, որից հետո գրտնակով բացել մոտավորապես 0,5 սմ հաստությամբ և բաժակով կամ ձևավոր կտրիչով կտրտել, շարել նախապես յուղ քսած թիթեղի վրա, երեսին ձու քսել, պատառաքաղով մի քանի տեղ ծակծկել, որպեսզի փուչիկներ չառաջանան և 10-15 րոպե թխել տաք ջեռոցում:
Կորժիկն ստացվում է շատ համեղ, փափուկ և հաճելի, իսկ պատրաստման եղանակն անհամեմատ արագ և դյուրին է:
|