6 ձուն 2 բաժակ շաքարավազի հետ հարել, ավելացնել 200 գր կարագ, 200 գր թթվասեր, 1 թեյի գդալ սոդա, 1 ճաշի գդալ քացախ, լավ խառնել, 1 հատ վանիլին և այնքան ալյուր, որ ստացվի սովորական չկպչող խմոր: Ստացված զանգվածը բաժանել երկու ոչ հավասար մասի: Մեծ գունդը բացել, վրան ջեմ քսել, իսկ փոքր գունդը ալյուրով մի քիչ պնդացնել, դրանից երկար ձողիկներ պատրաստել և դրանով պերոգի երեսը զարդարել շախմատաձև կամ քառակուսի վանդակների ձևով և թխել ջեռոցում միջին կրակով:
ԱՄԱՆՈՐՅԱ ՊԵՐՈԳ
1 կգ մաղած ալյուրին խառնել 2 դեսերտի գդալ դրոժ, 400 գրամ կարագը 2 թեյի բաժակ շաքարավազով լավ հարել, ավելացնել 1 բաժակ եռացրած-սառեցրած կաթ, լավ հարած 2 ձու, 1 թեյի բաժակ ծեծած ընկույզ, կես բաժակ կոնյակ, ավելացնել ալյուրը և խմորն այնքան խառնել, մինչև ստացվի փքուն խմոր: Թիթեղին յուղ քսել, խմորը դնել վրան և մեղմ կրակով 40 րոպե թխել ջոռուցում:
Սառչելուց հետո մատուցել:
|