Կես թեյի բաժակ շաքարավազը 300 գրամ կարագի հետ լավ հարել, ավելացնել 1 հատ թթվասեր, 1 ձու, մի թեյի գդալ քացախի հետ խառնած մի թեյի գդալ սոդա և այնքան ալյուր, որ ստացվի փափուկ, ձեռքերին չկպչող խմոր (մոտավորապես 4 թեյի բաժակ ալյուր): Այն բաժանել 6 գնդի, առանձին-առանձին թխել ջոռոցում:
Թխվելուց հետո թողնել սառչի: Շերտերը կրեմով միացնել, իսկ մի շերտը մանրացնել, տորթի երեսին, կողքերին կրեմ քսել և մանրացրած փշուրներով զարդարել:
ԿՐԵՄ. 1 լիտր կաթը 2 թեյի բաժակ շաքարավազի հետ եռացնել այնքան, մինչև մնա կես լիտր, ավելացնել 300 գրամ ծեծած ընկույզ:
|