2 թեյի բաժակ շաքարավազը լցնել 2 թեյի բաժակ ջրի մեջ, եփել մինչև պնդանալը (սառը ջրի մեջ կաթեցնելիս չլուծվի), ավելացնել մի քիչ կիտրոնի աղ: Սառչելուց հետո մեջը լցնել 1,5 թեյի բաժակ ծեծած ընկույզ, 4 ճաշի գդալ կակաո, 25-30 գր կարագ, լավ խառնել, մեկ թեյի բաժակ եռացրած կաթին ավելացնել մի պտղունց աղ, լցնել կակաոյով զանգվածի վրա և մեղմ կրակով մի քիչ տաքացնել, ապա լցնել նախապես յուղ քսած սկուտեղի կամ լայն ու հարթ որևէ ամանի մեջ և դանակով հարթեցնել:
Կտրել սառչելուց հետո:
ՇՈԿՈԼԱԴԸ ՍԵՐՈՒՑՔՈՎ
150 գրամ շոկոլադի սալիկը քերիչով մանրացնել, վրան լցնել 150 գրամ ջուր (3/4 թեյի բաժակ): Հինգ ձվի դեղնուցը 150 գրամ (3/4) շաքարավազի հետ լավ հարել, ավելացնել 100 գրամ սերուցք: Այդ ամենը խառնելուց հետո լցնել փոքր բաժակների մեջ դնել սառնարանը:
Սառչելուց հետո մատուցել որպես զովացուցիչ քաղցրեղեն:
|