Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Պրակտիկ խոհանոց » Քաղցրավենիք

Տորթ «Համբույր»

«ՀԱՄԲՈՒՅՐ»` ԱՐՔԱՅԱԿԱՆ ՏՈՐԹ

4 ձվի դեղնուցը 1 բաժակ շաքարավազի հետ հարել, ավելացնել 300 գր կարագ, 0,5 թ/գ սոդա, 1 ճաշի գդալ քացախ (սոդան լուծել քացախի մեջ), լավ խառնել, ավելացնել մի քիչ վանիլին, 3 թ/բ -ից քիչ պակաս ալյուր: Հունցելուց հետո բաժանել 2 գնդի: Թխել ջեռոցում` թիթեղի վրա:

ԿՐԵՄ. 4 ձվի սպիտակուցը հարել մինչև փրփրելը, քիչ-քիչ ավելացնել 1 թ/բ շաքարավազ: Թիթեղի շրջագծի վրա յուղաթուղթ փռել, վրան յուղ քսել, պատրաստի բեզեն լցնել վրան տորթի շերտերի չափով և 35-40 րոպե թխել ջեռոցում շատ թույլ կրակով: Տորթի մի շերտին կրեմ քսել, վրան դնել թխված բեզեն, երեսին կրեմ քսել, ծածկել երկրորդ շերտով: Երեսին նույնպես կրեմ քսել և վրան ցանել ծեծած ընկույզ:


Կատեգորիա: Քաղցրավենիք | Ավելացրեց: armenlur (08.03.2013)
Դիտումներ: 4576 | Տեգեր: Պրակտիկ խոհանոց, տորթեր | - Վարկանիշ -: 5.0/1